diumenge, d’abril 16, 2006

Carta oberta a les Plataformes antiabocador.

Sembla que estan fent molt bona feina els amics de Fanzara, Coves i la Salzadella.
Han de considerar un honor que han hagut de començar a demanar als experts que els comencin a atacar.
Amics i amigues, la Plataforma NO TAN A PROP us dóna tot el recolçament i suport.

El manual per a la instal·lació d'activitats amb rebuig social, recomana, argumentar això de dir que ells -la plataforma de Fanzara i Coves- són uns NYMBY'S (que vol dir no a la meua finca).
Aquest manual ja es va utilitzar amb èxit als Estats Units. D'ahí bé el manual, en el que els expert recomanen minvar la força dels moviments socials.
Primer pas: crear dubtes sobre els seus interessos. ((Són veritables ecologistes, són purs i veritables eremites o tenen interessos creats??))
Segon pas: deixar entreveure que és un mal menor, i es fa pel bé de tots, de tota la col·lectivitat. ((Total, sacrifiquem un poblet pel nostre bé, millor un abocador que res, fa falta anar molt depressa fa molta falta un abocador))
Tercer.... ja vindrà.
El que ha passat als Estats Units i passa aquí, ...perquè recordeu que ho recomanen els experts, és que els abocadors van a les zones on viu la gent més pobra i amb menys recursos, com als suburbis -zones amb gran part de població afroamericana i immigrants hispans, molts d'ells il·legals en definitiva on hi ha la gent amb menys recursos econòmics. No els podràn portar al jutjat per qualsevol cosa desprès.
El manual no recomana posar-lo a prop d'una urbanització de luxe amb camp de golf, ja que tenir veïns rics no és bó per aquestes activitats, ja que no podrien fer com a Nerva i els veïns rics els estarien denunciant i portant al jutjat cada dos per tres, demanant-los indemnitzacions milionaries per danys i perjudicis, i fent inspeccions i auditories de control, i no els deixarien tranquils. Així no poden guanyar els mateixos diners, i les empreses estàn per fer peles.
Un exemple molt trist de tot això es veure com també van abocadors a les reserves indies, dels originaris pobladors d'america, com els passa als indis maputxes a Xile. Ells que no consumeixen ni generen residus els posen l'abocador a les seves terres.
No trobeu que a les Coves, Salzadella, i Fanzara sou vosaltres els indis i us estan enganyant com a Xinesos??
Els residus han de ser per als que el generen. Així ho diuen els Tractats Internacionals, -com el Conveni de Basilea 1992- que limiten i recomanen la prohibició del negoci del comerç de residus.
El problema mediambiental dels residus el crea el que genera un residu i no li dona cap altra solució que portar-lo lluny de la seva fàbrica. Cal donar-li el tractament prop d'on es genera i no s'han de portar residus a zones no degradades ni antropitzades. Tampoc és ètic portar-les a les terres més pobres del nostre país.
Que no hi ha llocs fets malbé per la mà de l'èsser humà per haver d'anar a paratges gairebé naturals?
Cal cercar llocs idònis geològicament i prop d'on es generen.
Que no hi ha cap lloc a Castelló, o a València?? Perque han d'anar a Fanzara, les Coves i la Salzadella?? Perqué ho diu el manual.
Aleshores...., Qui són els NYMBY'S?? NYMBYS son ells i els "experts".
Plataforma NO TAN A PROP.
http://depuradora.ya.st

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?