dimarts, d’abril 04, 2006

Tírig i Sant Mateu s’informen sobre els abocadors de residus tòxics i perillosos


Tírig i Sant Mateu s’informen sobre els abocadors de residus tòxics i perillosos
La plataforma va organitzar dos actes informatius el cap de setmana, amb una notable assistència de públic. L’emissió d’un reportatge sobre els abocadors a La 2 de TVE ha revifat la polèmica i el moviment opositor als projectes de les Coves i la Salzadella.

El mes d’abril ha començat ple d’activitats per a la plataforma anti-abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves de Vinromà i la Salzadella. El passat cap de setmana es van dur a terme dos nous actes de presentació a municipis propers, Tírig i Sant Mateu. En totes dues poblacions la resposta de públic va ser excepcional, tenint en compte la creixent preocupació social pels projectes d’abocadors a les Coves i la Salzadella. Cal destacar a més que el coneixement sobre aquesta problemàtica, així com la inquietud de la població pel tema, han crescut notamblement després de la emissió del reportatge “Triángulo tóxico” al programa Línea 900 (La 2 de TVE). El reportatge, emès el passat 25 de març, mostrava els casos de les Coves, la Salzadella i Fanzara, els tres municipis castellonencs amb projectes d’abocadors de residus tòxics i perillosos. L’interès dels mitjans de comunicació pel tema és cada cop més gran, i aquests dies se succeeixen les intervencions de membres de la plataforma en diferents mitjans. Avui mateix, el president i altres membres de la junta han estat entrevistats en una televisió local d’Ulldecona (Montsià), i es preveuen més intervencions en televisions i ràdios castellonenques.
Pel que fa a les xerrades del cap de setmana, la de Tírig va ser la segona d’aquestes característiques que la plataforma va dur a terme en aquest municipi, en aquest cas després de fer-se públic el projecte de la Salzadella. Cal destacar que el municipi de Tírig és un dels que més es veurà afectats per aquest projecte, que es preveu ubicar al mas de l’Andalús. La població de Tírig va fer arribar a la plataforma la seua preocupació, ja que coneix el greu perjudici que pot causar aquest projecte, així com el de les Coves. El mateix cap de setmana la plataforma es va traslladar a Sant Mateu per a oferir una altra de les xerrades informatives, amb molt bona assistència de públic (unes 200 persones).
Pel que fa a les properes activitats informatives, s’ha iniciat una ronda per municipis de la costa que començarà el proper dia 21 a Benicarló, i que també inclourà Vinaròs, Benicarló i Peníscola.
Des de la plataforma agraim l’interès que cada cop ens mostra més gent pels projectes dels centres de tractament i els abocadors de residus tòxics i perillosos, i les nombrosíssimes mostres de suport que rebem per fer front al que considerem un femer de residus tòxics que paralitzarà i hipotecarà el futur de les nostres comarques.
En aquests moments considerem que la població ja pot disposar d’informació real després del treball que la plataforma ha dut a terme els darrers mesos, amb una campanya que ens ha portat per la major part de municipis de les comarques que entren en l’àrea d’influència dels projectes d’abocadors de les Coves i la Salzadella. En aquests moments, des de la plataforma entenem que els possibles dubtes que podia tindre la població ja estan totalment dissipats: els residus han de ser per a qui els genera, i no per als nostres pobles!
Plataforma anti-abocador de residus tòxics i perillosos
Les Coves de Vinromà i la Salzadella
www.lescoves.net

Comments:
hace falta decir quien son los de la plataforma antiavocado de la salzadella todos los mas problematicos del pueblo a la mayoria de ellos se les podria acusar de traficantes de drogas y precisamente esos son los que nos hablan de problemas de salud todo es una trama politica de cara a las proximas elecciones la planta les da igual en un pueblo todos nos conocemos
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?