diumenge, d’abril 09, 2006

La població de la Salzadella es mobilitza contra l’abocador de residus tòxics i perillosos


Avui diumenge, una concentració en senyal de protesta ha reunit unes 400 persones al municipi. La plataforma està satisfeta per la resposta ciutadana, i espera que la mobilització faça recapacitar l’alcalde i acabe retirant el projecte d’abocador.


Unes 400 persones han assistit avui diumenge al migdia a la manifestació organitzada com a senyal de protesta per la intenció de l’Ajuntament de la Salzadella d’ubicar un centre de tractament i un abocador de residus tòxics i perillosos al municipi. L’acte ha estat finalment convocat per la plataforma, i ha consistit en una concentració al Jardí amb la lectura d’un manifest i dos minuts de silenci com a mostra d’oposició al projecte. La resposta ciutadana demostra que hi ha una gran inquietud a la Salzadella, i cada dia s’alcen més veus contràries a aquest projecte. Abelardo Ripoll, un dels representants de la Salzadella dins la plataforma, afirma que aquest acte ha de servir per a fer reflexionar l’alcalde, Víctor Gallego, i l’equip de govern: “Han d’entendre que la gent no vol una cosa així per al seu poble, ho han de tenir en compte i rectificar, ara que estan a temps”. Les persones manifestants eren en la seua major part de la Salzadella, tot i que també han acudit de municipis propers com Tírig, les Coves o Sant Mateu.
La concentració no ha estat l’única activitat de la plataforma aquest cap de setmana. Dissabte, representants de la Salzadella van organitzar una campanya informativa porta a porta per tots els domicilis del poble, repartint fulls amb la documentació de què disposa la plataforma sobre el projecte. La valoració d’aquesta activitat és també molt positiva, ja que ha permès a la plataforma copsar els ànims de la població i comprovar que una gran majoria s’ha posicionat contra l’abocador.
El mateix alcalde de la Salzadella va mantenir una reunió ahir dissabte amb representants de la plataforma per tractar aquest tema, tot i que no s’han arribat a acostar posicions perquè l’alcalde es nega a facilitar informació sobre el projecte, al•legant que procedeix de la iniciativa privada i no és d’interès públic. Des de la plataforma, en canvi, es considera que és un projecte important i de gran repercussió en la població, tant de la Salzadella com de municipis propers. Durant la reunió, l’alcalde també va dir que la denominació de tòxics i perillosos “és tan sols una etiqueta de la Conselleria per a classificar els residus, però no hi ha cap perill per al poble”, unes afirmacions que considerem no són gens realistes i poden confondre a la població sobre les veritables repercussions –en el medi ambient, l’economia local i la salut de les persones, entre d’altres- d’un projecte d’aquestes característiques.


Properes activitats
El sector agrari, un dels més afectats pels projectes d’abocadors de la Salzadella i les Coves, ha començat a involucrar-se amb la plataforma. Dimarts 11 d’abril, el delegat provincial de la Unió de Llauradors, Joan Brusca, s’entrevistarà a les Coves amb representants del col•lectiu per a recollir impressions i informació sobre el tema. L’endemà dimecres 12 d’abril, representants de la plataforma seran entrevistats en directe per la televisió de Povet.com Castelló Nord, de Benicarló.
D’altra banda, així com a les Coves la plataforma va organitzar una marxa a peu fa poques setmanes, a la Salzadella es durà a terme un acte similar el proper 1 de maig. En aquesta ocasió es farà una caminada fins al mas de l’Andalús, als terrenys on es preveu ubicar l’abocador de residus tòxics i perillosos. Properament vos facilitarem més informació sobre l’acte.


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?