dimarts, d’abril 11, 2006

ISAURA NAVARRO PREGUNTÀ A MADRID PELS ABOCADORS E INCINERADORES.


Isaura Navarro demana mesures concretes per als abocadors de Cervera, Salzadella, Les Coves, Fanzara i les incineradores de Sant Rafel, Vall d’Alba i Cabanes.
La diputada d’Esquerra Unida-l’Entesa, Isaura Navarro, ha enregistrat aquest matí una bateria de preguntes adreçades al Govern, amb la intenció que per mitjà de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer es facen totes les medicions, observacions i actuacions per assegurar que cap dels abocadors i incineradores previstos a les comarques de Castelló, suposen un risc per a la contaminació dels aqüífers.

Navarro ha pres aquesta iniciativa després de les advertències sobre el perill que suposa el projecte d’abocador de la Bassa de Cervera, sobre la contaminació de tot l’aqüífer del Baix Maestrat, al trobar-se en un terreny d’alta permeabilitat, on les filtracions dels lixiviats poden ser nefastos.

EU espera que aquesta iniciativa frene la política del “tot val” de l’administració valenciana, que obvia tots els passos legals i/o racionals previs necessaris, “quan els problema dels residus s’ha convertit en un negoci de certes empreses, i tenim a una administració que actua només d’acord als interessos privats, la política de residus es veu entesa simplement con benefici; no van a buscar la reducció, reciclatge o reutilització de les deixalles, sinó a produir-ne més. I al voler convertir el nostre interior en un gran femer a tota costa, no es para a mirar els impediments tècnics, ambientals, socials, estructurals que poden comportar, sinó que s’intenta salvar els condicionants, pel tot val, per aixó, davant una administració responsable, esperem que altres esferes estiguen a l’altura de les circumstàncies, i en eixe sentit la CHX té molt a dir. El risc de contaminació dels aquífers està present, i cal tindre totes les mesures previstes per evitar-ho
Pregunta ( s’ha presentat de semblants, canviant el nom dels pobles; Cervera, Salzadella, Coves, Fanzara, i incineradores de Sant Rafel, Cabanes i Vall d’Alba.
Per Sussanna Anglés.

[País Valencià]

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?