divendres, d’abril 07, 2006

El diumenge tots a la Salzadella per protestar per l'arribada de l'abocador RTP al Maestrat.


Diumenge 9 d'abril.Sortida des de la Plaça de Mèxic de la Salzadella a les 13:30h.
L’acte de protesta està previst per aquest diumenge al migdia, i compta amb el suport de la Plataforma anti-abocador de residus tòxics i perillosos.

Un grup de veïns de la Salzadella preveu per aquest cap de setmana una concentració ciutadana com a senyal de protesta per la decisió del govern municipal d’instal•lar una planta de residus industrials amb capacitat per a tractar residus tòxics i perillosos. La concentració es durà a terme diumenge 9 d’abril, cap a la una i mitja de la vesprada, davant el domicili de l’alcalde de la Salzadella, Víctor Gallego.
La Plataforma anti-abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves de Vinromà i la Salzadella dóna suport a aquesta iniciativa i a les persones manifestants, sempre que l’acte es faça dins el civisme i la no violència.
El projecte de la Salzadella, a càrrec de l’empresa Gabeljín, preveu una planta de residus industrials amb capacitat per a tractar anualment 35.000 tones de residus perillosos, 90.000 de residus no perillosos, 25.000 d’estabilitzats i 15.000 en tria i valorització. L’alcalde del municipi, Víctor Gallego, ha estat el principal defensor de l’abocador i se l’acusa de portar amb el màxim obscurantisme tot el procès, ja que ni tan sols el grup municipal a la oposició (el Bloc) va rebre informació sobre el projecte.
Cal destacar, d’altra banda, que la ubicació de l’abocador de la Salzadella –prevista en uns terrenys del mas de l’Andalús- es troba lluny del nucli urbà de la Salzadella, pero a menys de 2000 metres dels termes de Tírig i les Coves de Vinromà.
La Plataforma contra el Vertedero de la Salzadella anuncia una manifestación silenciosa para este domingo para protestar por el ocultismo con el que se está tramitando el vertedero de residuos que se pretende instalar en esta localidad. La marcha saldrá a las 13.30 horas de la Plaça de Mèxic, desde donde los manifestantes -que serán de la localidad- se dirigirán por la calle mayor hasta la casa del alcalde de la localidad.
La Salzadella es manifestarà contra l’abocador de residus tòxics i perillosos davant el domicili de l’alcalde.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?