dimarts, d’abril 18, 2006

COMPROMÍS PEL TERRITORI Acta de l'assemblea de col·lectius del vuit d'abril passat.

COMPROMÍS PEL TERRITORI
ASSEMBLEA DE COL•LECTIUS DEL 8-4-2006

Assistents

Acció Cultural del País Valencià
Associació Baronia-Serra Calderona
Associació de Veïns Clot de Barrabàs (Godella)
Ca Revolta (València)
Espai Alternatiu (València)
La Carrasca (Alcoi)-Federació Ecologistes en Acció
Moviment Resistència Global
No Subestació de Patraix (València)
PAI-MAI (Guadassuar)
PAI-NO (Albalat dels Tarongers)
Plataforma Camp del Túria
Plataforma Horta Sud
Urbanisme Sostenible i Participatiu (Vinalopó)
Xúquer Viu


1-Carta al President Camps

Replega els punts del MANIFEST de Compromís, i va ser recolzada pels col•lectius assistents a l’aplec-ocupació de la plaça de l’Ajuntament de València el 25 de febrer i lliurada simbòlicament en la manifestació posterior.

S’acorda lliurar-la formalment el dimarts 12, i demanar al President Camps una reunió en el termini d’un mes per tal de tractar el contingut de la carta.

(Aquesta acció es va dur a terme el dia assenyalat, per representants de diversos col•lectius, tal com replegaren àmpliament els mitjans de comunicació: consulteu la web www.compromispelterritori.org ).
2-Reunió amb els partits polítics

S’informa d’aquest acord d’anterior assemblea.

La reunió es féu el 5-4-2006, als locals de la Societat Coral El Micalet, amb els representants dels següents partits: PSPV_PSOE (Mª Teresa Prieto), EUPV (Glòria Marcos, Ricardo Sixto), Bloc (Tomàs Pérez), Els Verds (Joan F. Peris), Els Verds-Esquerra Ecologista (Rodolf Soler), ERPV (Jordi Vayà). No acudiren PP i UV.

Els partits estigueren d’acord en fer avant les mocions municipals sobre el text ja enviat als col•lectius, sempre respectant els quatre punts fonamentals: moratòria (també a nivell municipal); nova legislació i nou model territorial no especulatius i primant el medi natural; participació ciudadana en les decisions (també a nivell municipal).

També estigueren d’acord en recolzar i convocar la Manifestació del dia 3 de juny, respectant el criteri adoptat a les assemblees de Compromís, de no aparéixer com a convocants a la propaganda, i de col•locar-se després dels col•lectius i plataformes, encara que portant els seus signes d’identificació.

Finalment, estigueren d’acord en tornar a reunir-se amb representants de Compromís, per tal d’avaluar la marxa d’aquestos acords, i de forma particular a nivell municipal.

Això darrer significa, entre altres coses, que, en principi, els partits estan disposats a discutir i reconsiderar amb Compromís pel Territori actuacions municipals referents a projectes tramitats pels ajuntaments on estiguen presents. Per tant, a partir d’ara, col•lectius i plataformes podeu contactar a través del correu de Compromís, per tal de veure com articulem amb aquestos partits aquesta possibilitat de discussió, modificació, reconsideració, retirada…de projectes municipals on estiguen directa o indirectament implicats.


3-Campanyes

-Trobades d’Escoles: s’han realitzat ja a l’Alacantí, Horta Nord i Sud, La Ribera i La Plana, amb molta assistència i amb la presència de col•lectius en nom propi i de Compromís pel Territori, que així ha recolzat la idea central de les Trobades d’enguany (defensa del territori) i ha fet propaganda pròpia amb material divers, replega de signatures, i convocatoria a la mani del 3 de juny.

Ara cal continuar aquesta campanya, posant-se en contacte entre si els col•lectius que vullguen en cada comarca, i amb el responsable comarcal de cada Trobada, segons les orientacions i material que ja hem enviat anteriorment.


-Mocions municipals:

Convé agilitar aquesta campanya, a cada municipi o comarca, tenint en compte el que ja s’ha dit de la reunió amb els partits (cal posar-se en contacte amb els grups municipals, etc).


-Manifestacions

Es valora molt positivament el resultat de la manifestació del dia 1 d’abril a València, convocada per les diverses plataformes contra l’Alta Tensió. Algunes d’aquestes plataformes estan des del primer moment en la dinàmica de Compromís pel Territori, i diverses aportacions d’elles, referents a la qüestió energètica, estan replegades al Manifest.

Des de Compromís pel Territori s’han fet avant els acords de l’Assemblea de col•lectius del dia 11 de març: hem fet convocatòries a la manifestació a través del correu; hem reenviat el material que s’ha passat des de les plataformes organitzadores, així com material propi; vam col•laborar a l’organització de la roda de premsa a València; i vam estar presents amb la pancarta de Compromís, en la pròpia manifestació.

Compromís pel Territori, doncs, es felicita, i felicita les plataformes organitzadores, per aquesta manifestació que, molt treballada i sense més protagonisme que el molt necessari d’eixes plataformes, ha constituit una contundent expressió de la voluntat ciutadana en contra de l’especulació energètica i territorial i a favor del dret a la salut.

Altres manifestacions: presència de Compromís a les manifestacions de l’1 de maig i a la del 25 d’abril (6 de maig). Caldria estar-hi presents com a Compromís pel Territori, amb pancarta pròpia.

Hi ha diferències, és clar: les de l’1 de maig suposen un acord previ amb els sindicats, tenint en compte les referències del nostre Manifest a la necessitat d’una altra economia; cal concretar-ho amb ells, des dels llocs on es celebren les manifestacions, i també a nivell de País (d’açò darrer s’encarregarà la C. Tècnica). Respecte de la manifestació del 25 d’abril (6 de maig) les coses estan més clares, ja que ACPV està present directament en Compromís.


4-Manifestació 3 de juny

Es proposa una “pluja d’idees”:

-Importància del treball a nivell de cada ciutat i comarca, per tal d’assegurar l’èxit de la manifestació. El protagonisme no és de ningú, tampoc de la Comissió Tècnica, que ha d’assegurar la infrastructura a València i la coordinació dels col•lectius per a la mani, però són aquestos els que han de fer la seua pròpia infrastructura tècnica a nivell de ciutat i comarca.

-Comunicació i propaganda: necessitat d’uns bons comunicadors-portantveus. Importància de les Trobades d’Escoles, i manis de l’1 de maig i 6 de maig. Premsa, falques de ràdio (molt efectives aquestes). Procurar un nº extra de la Cartellera Turia i articles al Levante-EMV, almenys, i a altres mitjans a cada lloc.

-Assemblea de Moviments en Defensa del Territori: 2 setmanes abans de la mani, a València. El seu sentit: trobada, reflexió i preparació per a la mani del 3 de juny.

-Partits: han de recolzar i convocar; presents darrere de col•lectius i plataformes, amb signes d’identificació que vullguen.

-Finançament: s’acorda demanar a cada col•lectiu i plataforma que recolze la manifestació, procuren aportacions de 50 euros si són locals, 100 si són comarcals, i 200 si són de País. Naturalment, segons les possibilitats: el que es vol és que tothom estiga present en la convocatòria. Però cal tenir en compte que es preveuen despeses importants, tant en l’Assemblea de Moviments com en la pròpia mani. Encara que des de la Comissió Tècnica ens posarem en contacte directament per veure de confirmar assistència, convé que les aportacions es vagen fent ja, al nº de compte corrent:

2100 4459 50 0200043394
Caixa de Pensions Oficina C/Navellos (València)
A nom de: Per l’Horta-Campanya Compromís pel Territori


-Lemes: PEL NOSTRE FUTUR, DEFENSEM EL TERRITORI
MORATÒRIA URBANÍSTICA, ARA
NO A L’ESPECULACIÓ, NO A LA CORRUPCIÓ
PER UNA POLÍTICA SOCIAL DE L’HABITATGE

-Implicar sectors: professionals, artistes, etc.


5-Altres

-Necessitat d’explicitar més les reivindicacions d’una política social referida a l’habitatge, així com el dret a la salut (al Manifest, accions, etc). Aquesta darrera ja s’ha fet present, també per part de Compromís, a la mani de l’1 d’abril.

-Els companys del Vinalopó informen de la constitució, a Múrcia, de la Federació a nivell estatal de col•lectius i plataformes contra l’especulació urbanística, així com de la campanya de signatures a Europa: el sentit d’aquesta és que els parlamentaris europeus es facen una idea el més exacta posible de la situació, “la dimensió real del problema”.

-Es forma la Comissió Tècnica, que es reunirà el dimarts proper a les 17.30.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?