dilluns, d’abril 10, 2006

Canal 56. El Racó de Federico entrevista a l'Alcalde de les Coves.


Aquest programa conduit pel polifacètic Federico Valls Cerdà, entrevistà a l’Alcalde de les Coves de Vinromà, Sr. Miguel Zaragozà amb motiu de la seva intenció d’ubicar un abocador de residus tòxics i perillosos a la població.
El Sr. Zaragozà va dir molt poques coses a favor de l’abocador. Els espectadors només vam treure en clar, que l’abocador o complex mediambiental, portaria 500 llocs de treball a les Coves.
Els seus arguments no van convèncer ni a l’entrevistador, el qual va dir un sentiment que s’està estenen a les nostres terres, quan li va dir: “valencians de quarta categoria”, i va demanar a aquests polítics que treballaren per portar inversions de les bones, com infraestructures.
L’Alcalde de les Coves faltava a la veritat, volem pensar per ignorància, quan deia que els residus tòxics es tractarien al complex, i deixarien de ser tòxics quan estigueren a l’abocador. Va barrejar temes i va donar arguments molt magres, genèrics i poc fonamentats. Desgraciadament, va dedicar més temps a criticar la Plataforma Antiabocador de les Coves i a Jacobo que a explicar en que consistia el projecte d’abocador, que era el que els espectadors voliem saber.
No va convèncer ni a Federico.
Desprès de veure’l a TVE2 al programa Linia 900, i desprès d’aquesta entrevista, ens sentim encara més preocupats. Tots pensàvem o volíem pensar que l’Alcalde de les Coves i alhora president del Consorci de Residus per complir les previsions del Pla Zonal de Residus de la Zona I, dominava el tema dels residus i sabria dir i explicar alguna cosa interessant amb un minim de profunditat i rigor. No ens esperàvem el poc que va dir. Ens va deixar decepcionats i encara molt més preocupats.
No sabem per què va donar la impressió d’estar molt neguitós al llarg de l’entrevista, malgrat ser una persona pública i acostumada a sortir a la televisió.

L'argument dels 500 llocs de treball, si al final s'arriben a crear, és un pobre argument, ja que cal pensar que seràn llocs de treball a canvi de no preguntar ni criticar a l'empresa, seràn llocs de treball a un sector que ningú vol tenir a prop de casa, seràn llocs de treball de risc, i per això pagaran o hauríen de pagar més, com a les central nuclears, han de tenir un complement per perillositat.
Aquests 500 llocs de treball si al final es creen, no semblen ser adequats per a gent en edat fèrtil, en especial per dones que es poden quedar embarassades.
Des de NO TAN A PROP, pensem que cal aplicar el Conveni d'Aarhus, que va entrar en vigor ara fa un any, cal un consens previ amb els veïns i les poblacions veïnes i cal consultar-les i consensuar amb elles un abocador per als residus que es generen a les nostres terres. Pensem que no hem de ser importadors d'allò que ningú vol tenir a prop de casa d'ell, perquè és tòxic i perillos i suposa un risc només el fet de tenir-lo a prop.
S'està posant en risc d'una forma injusta, a la població de totes les nostres terres.
Només vindràn camions a abocar residus a les Coves i la Salzadella a descarregar.
Llocs de treball de camioners és el que ens ofereix el Sr. Zaragozà?
Que pense amb els veïns i amb les aigües que es podrien contaminar ves a saber en quin producte químic. Algú sap el que portaràn? Si portaràn el que ningú vol.

Aneu a la Salzedella o a les Coves que allí ho arrepleguen tot per quatre xavos, li dirà el Lamparero de torn a les indústries contaminants.
És la corrupció del principi del que contamina paga. Ara el que fan és el principi de Paga i oblida't, ves a les Coves que allí cobren i callen. El problema és que no és la població de les Coves, és una empresa privada la que s'endurà els beneficis, i les perjudicis per als altres que veuran pasar camions amunt i avall.

Comments:
Els residus deixaran de ser tòxics quan es tracten a la planta de valorització o incineradora. Ahí va una incineradora.
No era ignorància.
Miguel.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?