dilluns, de març 13, 2006

Èxit de participació a la caminada pel terme de les Coves

La caminada pel terme de les Coves va congregar ahir participants de diferents poblacions veïnes. La organització està molt satisfeta per la resposta ciutadana, tant pel que fa a la marxa com per les conferències d’aquest cap de setmana a la Salzadella i a Fanzara. Prop de 600 persones vingudes de diferents municipis propers van donar el seu suport a la Plataforma anti-abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves de Vinromà, participant en una marxa a peu pel terme municipal.
La caminada es va convocar en protesta per les plantes incineradores previstes en el projecte de polígon industrial mediambiental, i va comptar amb el suport de diferents entitats i col•lectius, des de les plataformes contràries als abocadors de residus tòxics de la Salzadella i Fanzara, fins a la cooperativa agrícola i l’Associació de Dones progresistes de les Coves, o els dolçainers de Sant Mateu. Com a exemple, des del municipi de Torreblanca -un dels més afectats pel projecte d’abocador de les Coves per la seua proximitat- es va desplaçar un autobus amb desenes de persones que també volien donar suport participant en la caminada. La marxa va recórrer part del terme municipal per camins rurals fins arribar al paratge de la Font de Boira, indret on es va servir un esmorzar per a les persones participants, i on els membres de la plataforma van llegir uns manifests. El lema que centrava l’acte era “La plataforma no pot caminar sola... Acudiu! La plataforma sóm tots!”, i pretenia reforçar entre la població la consciència de protegir el territori davant projectes com el de les incineradores i el dipòsit de residus tòxics i perillosos
La jornada també va servir per a continuar recollint al•legacions i signatures contràries als projectes de les Coves i la Salzadella, fins a les prop de 4.000 adhesions amb què contem actualment. Jacobo Salvador, president de la plataforma, va encoratjar les persones assistents amb ànims per a seguir endavant i per a involucrar a més gent, afirmant que des de la plataforma “estem decidits a llutar fins que aturem el projecte”. Des de la plataforma valorem sobretot la col•laboració ciutadana i l’esperit lúdic i festiu que va marcar l’acte. Com a nota negativa, lamentem l’aparició de pamflets anònims contraris a la plataforma que s’han col•locat en diferents indrets del terme municipal, i que han arribat a embrutar indrets naturals del terme com la pròpia font de Boira, on es desenvolupava l’acte central de la jornada. Conferències a la Salzadella i a Fanzara.Publicat al Vinaròs-News.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?