diumenge, de març 19, 2006

Pasar de rústica a urbana. El gran negoci de la requalificació a Castelló.

Adaptació d'un artícle publicat avui al diari Mediterráneo.
Dels 15 municipis obligats a revisar els PGOU per macroprojectes que exigeixen canviar la tipología del sòl, hi ha cinc que preveuen camps de golf: Peñíscola, Xilxes, Alqueries, Sant Jordi i la Vall d´Alba.
De major a menor superficie figuren: Peníscola amb 2.801.156 de metres quadrats als que cal afegir els més de 6 milions de metres quadrats pels PAI's Alt Fardatxo i Peníscola Hills, si finalment no es posa el macroabocador comarcal a la partida de la Bassa de Cervera, Sant Jordi, amb 3.907.178 m; Xilxes, 3176496; les Alqueries, 2.342.698; i la Vall d´Alba, 2.069.066.
Si es mira per nombre d'habitatges, tocant al golf, tenim Xilxes, amb 10.575 viviendas; Sant Jordi, 7.698; les Alqueries, 4.298; i Peñíscola, amb 4.091 als que cal afegir unes altres tantes amb els dubtosos PAI Alt Fardatxo i Peníscola Hills.
Por altra banda, encara segons publica el diari Mediterranio fóra de l'anterior grup de pobles, que no es preocupen els aficionats a la pràctica d'aquest esport, ja que hi d'altres projectes de golf a Xert, Vilanova d´Alcolea, San Rafael, Oropesa, Traiguera o les Coves. A tots se'ls demanarà fer un PGOU o adaptar-lo.
Però si encara no teniu un camp de golf a prop de casa, no us preocupeu, que també tenen projectes Borriana, Nules, Alcalà de Xivert, Torreblanca o Vinaròs, a més del que ja existeix a Borriol i a Sant Jordi. Benicarló planteja sòl per a "NOMÉS" un camp de golf en el seu futur PGOU, també hi ha projectes a les Atalayes al terme de Santa Magdalena; o a la partida del Mas de l´Andalús, de la Salzadella, als que també se'ls demanarà tenir un Pgou.
I és que no és possible tenir un camp de golf amb més de 18 forats i no tenir un PGOU actualitzat. Això és un model de desenvolupament insostenible. Ara si és té el PGOU al dia, a requalificar més camps de golf que fan molta falta, segons "diuen" responen a una gran demanda de la nostra societat.
El que no sabem és on estàn les infraestructures necessàries per atendre i mantenir tota la construcció i futurs habitants. Faràn falta noves centrals elèctriques, més aigua, més carreteres, es produirà més contaminació per l'ús d'hervicides, i fungicides als camps de golf,però si ni tant sols tenim abocadors legals ni depuradores al Baix Maestrat, són insuficients per atendre la demanda actual els hospitals, les escoles, parcs públics o les zones esportives d'ús públic, fan falta més geriàtrics, i els cementeris també són insuficients per atendre la població que es vol fer venir.
Tot fa indicar que el negoci més rentable i amb més futur, és el de requalificar terrenys, pasar de rústica a úrbana, i desprès si es troba comprador vendre sòl requalificat. Les infraestructures moltes són i seràn privades, vam començar amb l'autopista A7, i ara seguim amb els abocadors privats, desprès vindràn les escoles privades, les urbanitzacions privades, i els cementeris privats. És el model de desenvolupament que dicta el neoliberalisme. Tot es pot obrar, tot és pot privatitzar, l'anomenat TANT TENS TANT VALS

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?