diumenge, de març 19, 2006

La Plataforma antiabocador de Residus RTP al Povet.com.

El passat dissabte 11, va tindre lloc a La Salzadella una xerrada tractant el tema dels residus tòxics i perillosos al maestrat.
Povet.com
Redacció 19/03/2006

L'equip de govern municipal ha donat via lliure a la instal·lació d'un abocador de residus indstrials, dels quals es calcula que entraran unes 170.000 tones a l'any de residus, dels quals 35.000 tones seran de tòxics i perillosos.
La plataforma antiabocador va convocar la xerrada, a la qual van acudir vora 400 persones, i en la qual a part de les explicacions del físic, la plataforma va explicar a la gent: en quin punt es troba la tramitació del expedient per a la instal·lació, i que als pobles de l'interior nomès porten el que no volen a les capitals, i que no s'expliquen com pot ser posible que a Alacant, només hi haja una abocador d'este tipus, a Calència un altre i de sobte a la provincia de Castelló en vajen tres, un a Fanzara, un a Les Coves i un altre a La Salzadella. Ens porten els residus on no hi ha industria, i pot impedir un desenvolupament del turisme d'interior, de la venda de l'oli del maestrat, de la cirera de La Salzadella, etc.
La Plataforma va comentar la nula informació que està donant l'equip de govern, i els impediments que està fent per a minvar les actuacions de la plataforma; com per exemple la negació a fer pregons informatius de la xerrada fins que no es va presentar per escrit.
També es van queixar que l'alcalde de Sant Mateu ni per escrit va deixar fer pregons, ja que allí també es va demanar per que es un tema que afecta a la comarca.
Van comentar que es faran xerrades per tot el Maestrat i que el Diumenge 12-3-06 es faria una marxa a peu des de les Coves de Vinromà fins al abocador de les Coves.
La marxa de Diumenge va congregar, quasi 800 persones, en un dia el qual la germanor i les inquietuts front a estos projectes

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?