divendres, de març 24, 2006

La Conselleria dona la raó a la Plataforma NO TAN A PROP, els terrens cedits per l'Aj. de Peníscola són il·legals.


Al juny de 2005, la Plataforma NO TAN A PROP, l'Associació de Veïns de Vistamar i centenars de ciutadans van presentar al·legacions contra la ubicació proposada per l'Ajuntament de Peníscola al Ple del 7 d'abril de 2005, en el que es va acordar cedir a la Conselleria la cessió d'uns terrenys de propietat municipal a menys de 500 metres de sòl urbà del terme de Benicarló. Aquest terrenys són igual d'il·legals que l'anterior ubicació.
Hem presentat milers d'escrits a l'Ajuntament de Peníscola i no hem obtingut cap resposta. Sembla que els molesta la participació ciutadana. El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana donarà compte de l'actitud del Ajuntament de Peníscola al seu proper informe anual que presentarà davant les Corts Valencianes.
Ara ens enterem que no s'han acceptat els terrenys que vam dir que eren il·legals. Estem igual que fa 2 anys, encara sabem on va la depuradora. L'Ajuntament de Peníscola es va comprometre al Ple de 25 de juny de 2004 a buscar una solució ràpida i satisfactòria. Han passat 2 anys i no sabem on va la depuradora. Això es diu SECRETISME I FALTA DE TRANSPARÈNCIA.Les crítiques eren justificades
Andrès Martínez va assegurar que la ubicació sería la definitiva i que s'havia fet amb coordinació amb la Conselleria. TOT HA ESTAT UN ENGANY A LA CIUTADANÍA I UNA ESTAFA ELECTORAL.Ara caldrà modificar els pressupostos generals de Peníscola per destinar una partida pressupostària per a la compra dels terrenys de la EDAR de Peníscola, ja que el mes passat el regidor d'Hissenda va assegurar que la partida de la compra de terrenys de la EDAR quedava anul·lada i els diners es destinarien a posar gespa articial al camp de futbol.
La notícia que publica Levante diu així:

Después de las respuestas dadas por el conseller de Infraestructuras, José Ramón García Antón, a las preguntas formuladas por el diputado autonómico de Esquerra Unida, Ramón Cardona, sobre la depuradora de Peñíscola, el diputado ha presentado una nueva batería de preguntas.
Antón había asegurado que en el año 1999 encargó un estudio de viabilidad que costó 11.990 euros, y que los terrenos propuestos en abril de 2005 por el Ayuntamiento de Peñíscola no eran adecuados, por lo que se procedió a seleccionar, de mutuo acuerdo entre el consistorio y la conselleria, una nueva ubicación y un proyecto básico. De acuerdo con esta ubicación, el diputado de EU ha interrogado ahora a García Antón sobre cuáles son los motivos que justifican que la Conselleria de Infraestructuras no haya aceptado unos terrenos ofrecidos por el Ayuntamiento de Peñíscola para la construcción de la depuradora «que, además, fueron declarados idóneos por todos los miembros de la corporación». Cardona también ha preguntado en qué fecha se comunicó oficialmente al Ayuntamiento de Peñíscola que los terrenos no eran los adecuados y que la conselleria no los aceptaba.

Estudio de viabilidad
Otra cuestión de Cardona va referida a si se ha encargado un estudio de viabilidad para valorar si la nueva ubicación de la depuradora de Peñíscola es la más adecuada.
De Levante

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?