dissabte, de març 18, 2006

Els abocadors als pobles d'interior. Mitín de la Plataforma NO TAN A PROP.

Retol normalitzat indicatiu de Residu Perillos
Els experts recomanen posar els abocadors als pobles menuts. Les raons són evidents. Menys gent per mostrar oposició...etc. A més, no cal oblidar que es posen amb el suport i recolçament dels representants polítics dels municipis escollits de forma democràtica i amb una ampla majoria. És la voluntat del poble, dirien alguns, i des del punt de vista formal, és així. Els regidors municipals representen la voluntat dels ciutadans dels pobles i per quatre anys manen del seu destí.
El que és trist, és quan alguns polítics accedeixen al poder per quatre anys, amb unes promeses i desprès posen abocadors que no anàven als seus programes electorals, hipotecant el futur dels pobles per sempre, i posant en risc els valors mediambientals, i de vegades, en contra d'una ampla majoría del poble que els va escollir.
No oblideu que els regidors dels pobles on posen abocadors o incineradores han votat a favor de l'autorització i la instal·lació d'aquestes activitats molestes, insalubres i perilloses. També els dels pobles veïns són responsables, per deixar fer, i permetre posar abocadors o incineradores a prop del seu terme.
Cal una resposta social, per aturar aquests projectes. La merda és i ha de ser per a qui la genera. Ja poden fer autovies per l'interior, fan molta falta, si no es mostra un clar rebuig, aviat hi haurà molt de trànsit de camions carregats de residus amunt i avall, que aniràn per elles, cercant llocs on abocar el residus que als llocs on els generen els suposa un problema i no els volen tornar a veure ni saber res d'ells.
Cal que la gent s'implique i queda poc per les properes eleccions. Pensem tots, que l'únic que pot aturar aquests projectes és una forta resposta i oposició social, la qual cal que es vegi representada a les properes eleccions municipals, amb el compromís de rebutjar la instal·lació d'abocadors que importen residus de fóra de la nostra comarca, siga del color polític que siga.
Sortir al carrer, un dia, dos,..està bé, però i desprès qué?, potser és necessàri, però no suficient. Cal fer més.
Si es deixa que continuen obtenint la majoria dels vots els actuals governants dels pobles, en especial aquells regidors que han votat a favor de posar abocadors i que han defensat la instal·lació dels abocadors, em sembla que ja estarà quasi tot dit i beneït.
És la ciutadania la que té a la seva mà el seu destí i el seu futur. Si els abocadors es posen serà perquè la ciutadanía ho ha permés.
No oblideu mai, que els abocadors es posen amb un ampli, molt ampli, suport dels regidors dels consistoris de les Coves, Salzadella, Fanzara, Cervera, Peníscola, i la incineradora de Sant Rafael, també.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?