divendres, de març 03, 2006

El BLOC abandonarà l'Acord Marc de Residus


El secretari de política institucional del BLOC, Damià Oliver, ha anunciat avui que, en l’Executiva Nacional del dimarts 7 de març, posarà a debat la proposta de trencament de l’Acord Marc de Residus del País Valencià. Oliver ha considerat convenient prendre aquesta decisió “desprès de constatar clarament que el PP continua portant endavant el seu model de gestió de residus sense comptar amb el consens de les forces polítiques signants de l’acord, cosa que era la base i l’esperit del propi acord”.
En el passat mes de novembre, el BLOC va demanar formalment al Director General de Gestió Ambiental, Jorge Lamparero, una reunió urgent de la Comissió de Seguiment de l’Acord Marc, donat el trencament produït en les negociacions dels Estatuts de Consorci de l’Àrea de Gestió que afecta a les comarques de La Safor, La Vall d’Albaida i la Costera.
Així mateix, segons Oliver, “l’aprovació dels estatuts de la Zona que inclou la Plana Alta de forma bilateral pel PP-PSOE, sense la participació de les altres forces polítiques i sense que existira un consens polític global, feia també necessària la immediata reunió de la Comissió de seguiment, la qual cosa encara no s’ha produït a data de hui. Si la base de l’Acord Marc de Residus era el consens de les forces signants i una d’aquestes és exclosa de les negociacions, l’acord està mort de facto i no cal mantenir pantomimes i espectacles teatrals innecessaris”.
Els últims esdeveniments relatius a la Planta de Guadassuar, en què la Diputació de València ha decidit la seua ampliació sense que existira cap comunicació a les forces signats del pacte, “ha deixat –segons Oliver–ben palés que l’acord està mort, perquè la comissió que havia de coordinar tota la gestió inversora no ha tractat el tema, cosa que confirma que el PP no està disposat a acceptar cap opinió que no siga la seua”.
D’altra banda, respecte a les notícies aparegudes que parlen d’un possible acord entre Alfonso Rus i Joan Francesc Peris per tal de desblocar la constitució del Consorci de l’àrea de gestió 2 del Pla Zonal X, XI i XII, Oliver afirma que “aquesta es l’última constatació que l’Acord Marc no serveix per a res, perquè en lloc de realitzar-se les negociacions al lloc on correspon, que es a les comissions polítiques, es realitzen entre dues persones”.
El BLOC ha confirmat que disposa d’una proposta lliurada per l’Alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, al regidor de Gandia, Joan Francesc Peris, la qual va ser lliurada, per al seu estudi, als representants del BLOC a la Comissió de Seguiment de l’Acord Marc. Oliver ha deixat clar que “nosaltres no tenim cap decisió presa al respecte, però a priori no ens agrada el document. En tot cas, per a dilluns vinent tenim convocada una reunió de les tres comarques per marcar un posicionament conjunt del BLOC a la Comissió de Negociació dels estatuts del Consorci que es on se prenen decisions i on el BLOC, EU, EV i PSOE tenim majoria”.
No obstant això, Oliver ha manifestat que “no entenc perquè Rus ha pres eixa iniciativa, quan no es membre del Consorci, ni de les Comissions de l’Acord Marc. És absolutament necessari que la Conselleria de Territori reprenga la seua responsabilitat de recerca del consens general per a l’aplicació dels Plans Zonals, responsabilitat que no hauria d’haver abandonat mai. I que està posant en perill un tema tant important con la gestió dels residus al País Valencià”.Del Diari Parlem.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?