divendres, de febrer 17, 2006

Més entrebancs per la tramitació del PAI "Alt Fardatxo" de Peníscola


El PAI de l'Alt Fardatxo ha d'esperar a l'aprovació del projecte de revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Peníscola, segons ha comunicat per escrit la Conselleria de Territori i Vivenda a l'Ajuntament de Peníscola.
Recordem que el document de revisió del Pla General no contemplava el PAI de l'Alt Fardatxo. Aleshores es va argumentar des del Partit Popular que era per accelerar la tramitació d'aquest PAI.

El document de revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Peníscola va estar exposat al públic de forma incompleta durant 5 mesos, i no va comptar amb la participació ciutadana ni de les Associacions en la fase de redacció incomplint la legislació vigent.

El PAI de l'Alt Fardatxo està tocant del PAI Peníscola Hills. Tots dos pretenen construir milers de vivendes amb sengles camps de golf. Ambdòs, s'ubiquen molt a prop del futur macroabocador comarcal que es pretèn fer a l'actual terme de Cervera, a la partida de la Bassa.

D'aprovar-se la sol·licitud ambiental integrada per l'abocador de la Bassa, no es podrien aprovar cap dels PAI previstos al terme de Peníscola, per no poder respectar les distàncies mínimes establertes a la legislació en 2000 metres, entre abocador i vivendes.

La Plataforma NO TAN A PROP va elevar al Síndic de Greuges la falta de resposta de l'Ajuntament de Peníscola, davant els recursos plantejats en relació a aquests PAI tocant del futur macroabocador comarcal que ha de donar servei a 49 municipis.

La legislació estableix un termini màxim de deu mesos per aprovar-se la sol·licitud ambiental integrada i en cas de silenci administratiu es podrà entendre desestimada. El retard en la tramitació de la partida de la Bassa alimenta tot tipus d'especulacions. Recordem que l'expedient de l'abocador de la Bassa ja és va iniciar a l'any 2004, i la seva tramitació sobrepassa amb escreix el termini màxim de 10 mesos per resoldre que té l'Administració.
Saber més dels PAI Alt Fardatxo i Peníscola Hills

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?