dimarts, de febrer 21, 2006

Denúncia: LA FEBRE DELS CAMPS DE GOLF I URBANITZACIONS ARRIBA A LES TERRES DE L'EBRE

Fet per C.PuigEl GEPEC-Ecologistes de Catalunya valora molt negativament el projecte de camp de golf i mega-urbanització que es vol fer prop del barri de Vinallop, a Tortosa.
Es tracta d’un macroprojecte urbanístic de 1100 habitatges, un hotel i un camp de golf de 18 forats. Al nostre entendre, del tot desproporcionat.
Des del punt de vista ambiental és absolutament impossible defensar este macroprojecte ja que va en contra de la Nova Cultura de l’Aigua, de la Nova Cultura de l’Energia i de la Nova Cultura del Territori.
El perquè d’això resulta evident. És fàcilment demostrable que el consum d’aigua és molt superior en los ara malauradament famosos “resorts” que inclouen camp de golf i urbanització, que en nuclis urbans convencionals. Per altra banda, la dispersió dels habitatges i la extensió del camp de golf fa que s’hagi de consumir una gran quantitat de terreny i, per tant, es creen cada vegada més taques urbanes al territori o­n abans no n’hi havia.
A mes a més de la destrucció dels valors patrimonials naturals i del territori es crearan zones urbanes noves les quals no disposaran de serveis com el transport públic. Els habitatges allunyats i dispersos fan que s’hagi de dependre al 100% del vehicle particular, amb els inconvenients i insostenibilitat que això comporta per l'increment de les emissions de CO2.
Este model de planificació territorial ha portat, en uns pocs anys a exhaurir la pràctica totalitat del territori no urbanitzat a la costa mediterrània. No voldríem que passés una cosa semblant a les Terres de l’Ebre.
Per tot això, considerem que és absolutament incongruent que a les Terres de l’Ebre, que van ser i volen continuar sent, motor de la Nova Cultura de l’Aigua es pugue justificar un d’estos macroprojectes consumidors i destructors en desmesura del nostre medi ambient, el territori i la seva gent.
D'altra banda és molt censurable que una empresa pretengue construir un camp de golf a Catalunya, sabent que hi ha una moratòria, i esperant que no sigue prorrogada, justament quan la moratòria està per a posar una mica de seny en estos temes, cosa que no és lo cas en estos moments.
Per tant, considerem clar que ara per ara este projecte no té cabuda a les Terres de l’Ebre tenint en compte la legislació vigent, i confiem que així continue sent. Sigue com sigue, des d’el GEPEC-Ecologistes de Catalunya, malgrat no tenir cap poder polític decisori, lluitarem per a que el projecte no tire endavant.
Tortosa, 21 de febrer de 2006

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?