dimecres, de febrer 15, 2006

Carta al President de la Generalitat Valenciana.

Sr. President de la Generalitat Valenciana:
ELS SOTASIGNANTS, EN NOM DE “COMPROMÍS CIUTADÀ PER LA DEFENSA DEL TERRITORI AL PAÍS VALENCIÀ” VOLEM MANIFESTAR-LI:
QUE EL CONSIDEREM CONSCIENT DE LA GREU SITUACIÓ QUE EL TERRITORI VALENCIÀ ESTÀ PATINT com a resultat de les constants agressions al medi ambient, de l’especulació de la terra i de l’aigua, de la destrucció del paisatge, de la natura i del patrimoni cultural, amb el conseqüent deteriorament social. Tot això a causa d’una economia basada en la construcció i en la producció de l’oci, en detriment de sectors fonamentals en l’economia valenciana, com ara la indústria i l’agricultura. La finalitat exclusiva d’aquest procés no és sinó el benefici particular immediat, sense cap benefici social, i es duu a terme en manifesta hostilitat cap a la nombrosa opinió ciutadana contrària a ell.
EN CONSEQÜÈNCIA, EXIGIM:
PRIMER – El seu compromís, i el de tot el seu Govern i Institucions autonòmiques, en la defensa del territori i dels seus recursos contra aquestes agressions, amb mesures que, en un marc de polítiques socials avançades, subordinen l’economia a les necessitats reals de la població, deixant de potenciar turisme i construcció com activitats primordials, racionalitzant la indústria i endreçant el treball del camp. Eixe compromís s’ha d’estendre a la posada en marxa de vies efectives de participació ciutadana en tots els àmbits de l’Administració, i més concretament en els processos que afecten projectes urbanístics, infrastructures, actuacions sobre el medi i ordenació del territori.
SEGON - Una moratòria que comporte la no aprovació, la suspensió o la paralització de projectes, urbanístics o no, que no acrediten o no hagen acreditat la suficient transparència informativa; que no acrediten els requisits legals d’acord previ amb els ciutadans afectats i d’àmplia acceptació social, tant en els objectius concrets del projecte com en el seu impacte ambiental i cultural; que requalifiquen sòl no urbanitzable; o que contradiguen plans d’acció territorial i d’altres plans supramunicipals en estudi, projecte o procés d’aprovació.
TERCER- L’obertura d’un ampli debat social amb l’objectiu de delimitar les línies mestres d’un model territorial, social, econòmic i energètic que responga a les necessitats reals de la població, racionalitze els sectors productius, limite l’activitat urbanística, impedesca l’especulació, protegesca i respecte de forma efectiva el medi natural i el patrimoni cultural, i fomente l’ús racional dels recursos naturals i energètics.
QUART- Impulsar una nova normativa legal, elaborada amb la participació ciutadana, que tinga com a objectius clars frenar l’especulació i primar la protecció del medi, del paisatge i del patrimoni cultural sobre els objectius concrets dels projectes, i que, a més, procure vies efectives de participació ciutadana. Fins l’aprovació d’eixa normativa ha de quedar en suspens la tramitació o l’execució de qualsevol projecte que afecte de forma important el territori.
A València, 25 de febrer de 2006

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?