dimarts, de gener 24, 2006

EU ADVERTEIX QUE L’ADMINISTRACIÓ HAURÀ DE TRIAR ENTRE AUTORITZAR L’ABOCADOR DE CERVERA O ELS PAÍS DE PENÍSCOLA


El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Els Verds-l’Entesa, Ramón Cardona, ha advertit avui que l’administració autonòmica haurà de triar entre autoritzar l’abocador de les Cervera o els projectes de PAIS que es plantetjen al seu voltant, ja que tots dos són incompatibles entre ells.
Segons Cardona, a la localitat Peníscola, els distints projectes de PAIS i prevista ubicació del complex de valorització i eliminació de residus urbans situat a la partida de la Bassa del terme municipal de Cervera del Maestre, compten entre si d’una distància insuficient segons la normativa actual.
- A menys de 2.000 metres ja està aprovat inicialment un P.A.I., anomenat Alt Fardatxo, que preveu urbanitzar uns 3 milions de metres quadrats, limítrofs amb el terme de Cervera del Maestre. Aquest programa d’actuació urbanística ja fou publicat al D.O.G.V. nº 4396, d’ 11 de desembre de 2.002. El projecte d’urbanització preveu edificar milers d’habitatges. La ubicació de l’abocador pot tenir influència en aquests habitatges ja previstos.
- També a menys de 2000 metres, es troba projectat un aktre P.A.I., anomenat Peníscola Hills, que fou publicat al D.O.G.V. nº 4508, de 27 de maig de 2.003. El projecte d’urbanització preveu edificar milers d’habitatges. La ubicació de l’abocador pot tenir influència en aquests habitatges ja previstos
Segons Cardona, la proximitat dels PAIS a la planta, vulnera tota la normativa existent que obliga a separar els abocadors a més de 2000 metres de les urbanitzacions, i per tant, haurà de ser l’administració qui diga quina de les dues actuacions vol permetre a la comarca.
Preguntes:
Consta a la documentació del complex que es va sotmetre a informació pública l’existència d’aquest gran projecte urbanístic al terme de Peníscola a prop de la ubicació del complex de valorització i eliminació de residus urbans?.
En cas que no conste, ¿a quina causa respon?.
Considera, la Conselleria, que la documentació estava completa?.
Pensa fer, la Conselleria, alguna actuació per esmenar aquesta mancança?.
Considera compatible el Govern de la Generalitat Valenciana, l'autorització del complex de valorització i eliminació de residus urbans a la partida de la Bassa del terme de Cervera del Maestre, amb l'aprovació autonòmica, per part de la Conselleria de Territori i Vivenda dels PAI, que s'estan tramitant a l'Ajuntament de Peníscola, anomenats "Alt Fardatxo" i "Peníscola Hills" i amb el compliment de l'article 1.2.6.1 de l’Ordre de 4 d’octubre de 2001, per la qual s’aprovà el Pla Zonal de Residus de la Zona I, i que estableix que la ubicació d’instal·lacions per la valorització i eliminació de Residus Sòlids Urbans del Consorci de la Zona I, s’han d’ubicar a més de 2 km de nuclis de població?
....Més

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?