dimarts, de gener 10, 2006

El president del Consorci de Residus culpa a la Conselleria de Cultura del retard a l'autorització de l'abocador a la Bassa.

L'alcalde de les Coves de Vinromà, i alhora, president del Consorci de Residus de la Zona I, Sr.Miguel Zaragozà, culpa a la falta de personal de la Conselleria de Cultura pel retard en la aprovació del complex de valorització de residus urbans, que està previst ubicar a la partida La Bassa del terme de Cervera a 400 metres del terme de Peníscola. On actualment l'ajuntament peniscolà està tramitant dos PAI, Alt Fardatxo i Peníscola Hills, i que preveu urbanitzar uns 6milions de metres quadrats per construir milers de vivendes i que d'autoritzar-se l'abocador resultaran afectades.
Segons ha declarat, fa falta un informe arqueològic que encara no s'ha emés per part de la Conselleria de Cultura a Castelló. Ha assegurat que la Conselleria només disposa d'un técnic que pot emetre l'informe i encara no l'ha pogut redactar.
També ha assegurat que el projecte d'ubicació a la Bassa de Cervera va endavant i estan a l'espera d'aquest informe. "Las cosas de palacio van despacio", ha dit.
Volem recordar que des del Consorci de Residus de la Zona I, van assegurar desprès de la pressa de possessió del nou president del Consorci, el dia 20 de juny de 2005 que les obres de l'abocador s'iniciarien abans de final d'any -vam pensar que es referien a l'any 2005, ara pensem que deu ser el 2006, ja veurem- i a més van assegurar que l'autorització arribaría a l'octubre. També vam pensar que era al 2005.
El mateix Zaragozà va dir desprès de l'octubre que l'autorització arribaria a finals de novembre principis de desembre. Tampoc va dir de quin any.
Ara ja no s'atreveixen a dir cap data. Mentre les subvencions europees s'han perdut i als 49 municipis del Consorci de Residus de la Zona I, ens tocarà rascar-nos la butxaca per la falta de previssió i incapacitat dels nostres representants. La subvenció europea podía arribar al 85per cent de la inversió. A pagar la brossa, total només es va adjudicar per més de 100 milions d'euros.

Comments:
Quin informe arqueològic, serà de la història dels avencs que hi ha al lloc on pensen posar l'abocador.
El terreny és carstic i hi ha perill de contaminar les aigues soterrànies.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?