dimecres, de gener 11, 2006

89250 euros per no fer la depuradora de Peníscola

L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigues Residuals de la Comunitat Valenciana -EPSAR- va publicar al DOGV la resolució per la que es renunciava al contracte de les obres de l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lector general de Peníscola. Informem que l'EPSAR ha ordenat el pagament de 89.250 euros -gairebé 15 milions de les antigues pessetes- al contractista per no fer la depuradora. Aquests diners surten del que paguem tots els ciutadans.
A l'any 2004, l'EPSAR va recaudar 120 milions d'euros en concepte de canon valencià de sanejament, que paguem a la Comunitat Valenciana als rebuts d'aigua. Aquest tribut no està a totes les Comunitats Autònomes. Aquí els ciutadans estem soportan una forta càrrega impositiva, i damunt aquí a tota la costa del Baix Maestrat no tenim depuradores, malgrat que ens les fan pagar. Als pressupostos del 2006 ens han negat l'assignació de diners per la construcció de les depuradores.
On van a parar els nostres impostos?
Ahir deiem al DIARI NO TAN A PROP, que aquí hi ha qui cobra fins i tot quan la caga i ara diem que hi ha qui cobra per no fer res.
La ubicació de la depuradora de Peníscola és il·legal.
Damunt que la Plataforma NO TAN A PROP i nombrosos ciutadans ho van denunciar, ara ens toca pagar, per parlar, per haver recordat el que diu la Llei, el que diu la legislació bàsica estatal.
Per què ara hem de pagar dels nostres impostos aquestos 89250 euros?
Mireu el vostre rebut d'aigua, mireu quan heu pagat, no es poca cosa, el que paguem a cada rebut. Penseu que part d'aquests diners són per al contractista de la depuradora de Peníscola per no fer res, i per pagar les despeses de redacció del projecte adjudicat que es va adjudicar a l'empresa CIOPU,SL i l'informe de ubicació per la depuradora de Peníscola també adjudicat a CIOPU,SL, les despeses dels anuncis de les licitacions, que tampoc serviran per a res. Us sembla just?

Estem condemnats a sofrir els efectes del greu perjudici al medi ambient que s'està produïnt per continuar abocant al mar aigües residuals sense la depuració prèvia que exigeix la legislació vigent. S'han perdut el llocs de treball que podriem tenir si tinguéssim una depuradora funcionant des de l'any 2000, tal com exigeix la Directiva Europea. A més tindrem que pagar les segures sancions que arribaràn de la Unió Europea, per l'incompliment de la Directiva 91/271/CE d'aigües residuals.
S'ha perdut la subvenció de la Unió Europea, que per fer depuradores donava fins a un 85 per cent de la inversió. Ara ens tocarà fer-la amb sanció i amb els nostres impostos. La inversió per fer la depuradora superarà amb escreix els 12 milions d'euros.
Més de deu milions d'euros son els perjudicis en termes econòmics. Si parlem dels perjudicis en termes ambientals i morals, són encara més grans.
CIUTADANS US TOCA PAGAR ELS EMPASTRES DELS QUE COBREN DELS NOSTRES IMPOSTOS.
La última comunicació de l'Ajuntament de Peníscola als propietaris afectats va ser que s'havia suspès ad cautelum el procés expropiatori. Encara no se'ls ha comunicat formalment que la suspensió és definitiva. QUINA FALTA DE RESPECTE ALS PROPIETARIS I VEÏNS AFECTATS!

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?