dijous, de desembre 22, 2005

Nota de premsa de la Plataforma NO TAN A PROP

Cliqueja aquí per escoltar al portaveu.La Plataforma NO TAN A PROP, de Peníscola, ha elaborat un informe sobre el compliment de la Directiva 91/271/CE d’aigües residuals a la costa de la Comunitat Valenciana. El qual està disponible a la web www.depuradora.ya.st
Volem recordar que l'esmentada directiva exigeix que des de l'1 de gener de 2001, els municipis amb més de 15.000 habitants equivalents han de tenir tractament secundari o equivalent per a les seves aigües residuals.
Des de l'1 de gener de 2006 els municipis de més de 2.000 habitants equivalents també han de tenir depuradora en funcionament.
Malgrat que al Maestrat paguem al rebut d’aigua el Cànon Valencià de Sanejament, no tenim depuradora a cap dels pobles costaners del nord de la Comunitat Valenciana.
Per depuradora hem d'entendre tractament secundari o equivalent, que és el que exigeix la Directiva europea.
També volem recordar que als del Maestrat ENS NEGUEN LA DEPURADORA, ja que als pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2006 no es destinen diners per a la construcció de les depuradores del nord de la Comunitat Valenciana.
Amb l'informe es demostra la discriminació que sofrim al nord, respecte al sud de la Comunitat Valenciana en questió de depuració de les aigües residuals. Tots els pobles costaners de la província d'Alacant disposen de tractament de depuració primari o secundari, quan al nord només tenim pretractament per enviar les aigües residuals al mar mitjançant emissaris submarins sense la depuració que exigeix la legislació vigent.
També es demostra l'incompliment de la Directiva d'aigües residuals, malgrat dels greus problemes hídrics de la Comunitat.
Desitjem que aquestes dades ajuden als nostres representants polítics, moviments socials i a tota la ciudadanía a reclamar i exigir amb més força que mai, DEPURADORES PER A TOTS!
NI UNA GOTA MÉS D'AIGUA RESIDUAL AL MAR SENSE DEPURAR.
El Govern Valencià és insolidari amb el nord. L'incompliment de la Directiva en matèria de depuració d'aigües perjudica a la nostra qualitat de vida i al nostre potencial de creixement. Nosaltres també hem contribuït pagant el cànon de sanejament al rebut d’aigua, però no tenim depuració. És injusta la discriminació que estem patint.
Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar!
Peníscola a 22 de desembre de 2005
Clica aquí
Clica aquí

También disponible en la web de la Plataforma. Aquí

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?