dimarts, de novembre 22, 2005

Els experts recomanen ubicar els abocadors -III-.

Continuem amb les recomanacions dels experts.
Des d'ahir dilluns, fins demà dimecres, l'agència de l'Energia Nuclear NEA, organisme depenent de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic ECDE, reuneix a l'Hospitalet de l'Infant -Tarragona- a més de 60 experts internacionals amb l'objectiu de debatre les metodologies a seguir en el procés de sel·lecció de emplaçaments d'emmagatzemament de residus radioactius.
Enresa col·labora amb l'NEA en l'organització d'aquest seminari al seu centre tecnològic Mestral, entitat que en l'any i mig d'existència ja ha acollit dos reunions de l'Organisme Internacional de l'energia atòmica i diverses visites de delegacions internacionals.
En les sessions que tenen lloc a la Sala Infant Pere i que porten per títol "Coordinación del proceso de toma de decisiones en España", els participants analitzen els condicionants tècnics, econòmics i socials que han de tenir-se en compte a l'hora de determinar la ubicació d'una instal·lació de les característiques d'un magatzem de residus radioactius. El fòrum reuneix tant a responsables de la indústria nuclear i de les principals empreses de gestió de residus radioactius com a consultors independents i representants de municipis de diversos països que allotjen instal·lacions nuclears.
Al llarg de les sessions es debaten els mecanismes per identificar possibles ubicacions i el paper de les diferents autoritats locals, autonòmiques i estatals. També s'analitzaran les necessitats de tots els actors relacionats amb processos d'aquestes característiques i les vies per trobar un consens que respecti i integri al màxim les aspiracions de tots ells.
Les conclusions d'aquesta reunió formaràn part del document en el que Cowan-España, projecte per a l'establiment d'una metodologia que involucri la pluralitat d'opinions en la sel·lecció de ubicacions per als abocadors de residus amb especial sensibilitat social.
Establirà el mètode de pressa de decisions transparents i consensuades que caldrà aplicar al futur a l'hora de sel·leccionar el futur abocador de residus nuclears que cal a Espanya en les pròxims anys.
Busquen pobles idònis per allotjar un abocador de residus nuclears.
Veurem les recomanacions dels experts. Ja sabem que recomanen, però cal fer el curs.....

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?