dissabte, de novembre 19, 2005

El nou PGOU de Peníscola preveu l'IL·LEGAL ampliació del cementeri

L'ampliació prevista al nou PGOU de Peníscola és il·legal ja que hi ha vivendes molt prop -a tres metres-. L'ordenació de l'ampliació del cementeri és una mostra més de l'urbanisme salvatge que es practica al consistori peniscola. Mentre són capacos de trobar lloc per la pràctica del golf, no tenen el més mínim respecte cap als ciutadans que veuran com el cementeri se'ls es posa més prop de les seves vivendes.
El nou PGOU perimetra el cementiri ampliat a la zona ZO 3.1, en aquesta zona hi ha ús unifamiliar,plurifamiliar i hoteler.
Un cementeri en funcionament constitueix una activitat molèsta,nociva, insalubre i perillosa, i susceptible de generar un risc sanitari per a la població que visca prop d'un cementeri. Cal recordar com en determinades situacions excepcionals es pot produir una situació d'alt risc, com la que es va produir a 1918, amb la coneguda internacionalment per la grip espanyola, o les hipotétiques o possibles pandèmies, com la que segons ha advertit l'OMS es podría tornar a produir amb una mutació del virus de l'anomenada grip aviar.
Les pandèmies són molt perilloses i cal prevenir possibles contagis a la població. El Pla General és l'instrument d'ordenació del Territori que ha de planificar el futur d'una ciutat, en ell els objectius de protecció de la salut i protecció de la salubritat pública ha d'estar pel damunt dels interessos especulatius de les grans empreses constructores.
Només persones sense escrúpols, poden preveure edificar vivendes prop d'un cementeri.
La PLATAFORMA NO TAN PROP denúncia que l'ampliació del cementeri prevista al nou PGOU és il·legal, i està prohibit per la legislació del país.
L'Ajuntament dóna ús plurifamiliar i hoteler tocant de l'ampliació del cementeri.
Els regidors ja ho sabien, recordem la reunió que vam tenir a la Casa dels Caragols amb 7 regidors peniscolans i membres de la Plataforma on ja se'ls va advertir de que també els cementeris calia allunyar-los de la població, en el mateix sentit que la depuradora.
Les autoritats tenen la obligació de protegir la salubritat pública i la salut dels ciutadans, i a l'igual que van fer amb la depuradora, procedeix ara, amb el nou PGOU, plantejar una nova ubicació per al cementeri allunyat de les actuals i futures vivendes.
El PGOU de Penísocola s'ha redactat sense comptar amb els ciutadans ni les Associacions veïnals que els representen.
Ens fem ressó de la noticia de la recent Sentència del Tribunal Superior de Justicia de Castella-Lleó, declarant il·legal l'ampliació del cementeri de Cervera del Pisuerga.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?