divendres, de juliol 29, 2005

PAÑELLA REITERA LA PETICIÓ QUE ES RECONSIDERE LA INSTAL.LACIÓ DE L’ABOCADOR COMARCAL A LES BASSES DE CERVERA

PAÑELLA REITERA LA PETICIÓ QUE ES RECONSIDERE LA INSTAL.LACIÓ DE L’ABOCADOR COMARCAL A LES BASSES DE CERVERA .

El diputat del BLOC recorda que “són els representants de les poblacions més directament afectades els que avisen dels possibles riscos del seu emplaçament”
El diputat provincial del BLOC, Josep Maria Pañella, ha reiterat “les nostres reserves a la idoneitat de la zona de les Basses, dins del terme municipal de Cervera, per construir-hi l’abocador comarcal del Baix Maestrat. Estem d’acord amb el nou president del consorci, l’alcalde les les Coves, Miquel Zaragoza, quan diu que “el fem no té color polític, per la qual cosa hem de treballar tots junts per solucionar el problema”. Justament per això, perquè volem solucionar el problema, i no crear-ne de nous per al futur, des del BLOC continuem pensant que la zona de les Basses no és adequada per rebre aquests abocaments; i constatem que són justament els municipis més directament afectats, independentment del seu color polític, els que s’hi oposen.


Pañella ha dit que “justament perquè no es tracta d’una qüestió política, sinó de la salut de les persones, no ens sorprén que l’alcalde socialista de Càlig coincidisca amb nosaltres quan valora que “no és un terreny argilós i, en conseqüència, es podrien produir filtracions que podrien posar en perill un dels majors aqüífers de la comarca”, una argumentació que des del BLOC ja vam defensar en el seu dia en el Ple de la Diputació, sense que ni el PP ni el PSOE acceptaren la nostra moció. En el BLOC pensem que la salut de les persones s’ha de posar per davant de tots els interessos, per legítims que siguen, que hi puguen haver. Sobretot si tenim en compte les molèsties i riscs que aquest emplaçament representaria, per exemple, de cara a les zones turístiques properes, tant les ja existents com les previstes. I si existeix aquest risc per a la salut, i tots els estudis semblen indicar que sí que existeix, cal replantejar-s’ho tot, i no agafar-se a argumentacions de pressa i urgència de cap tipus. No hauríem de construir l’abocador fins que no estiguem convençuts al 100% de la seua inocuitat.

Sussanna Anglès.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?