dissabte, de juliol 30, 2005

INCENDIS VERSUS URBANITZACIONS.

INCENDIS VERSUS URBANITZACIONS.
Fa unes setmanes m´ aplegava una notícia que em deixava amb la sang gelada: el GECEN denunciava que les hectàrees calcinades , dins dels últims dotze mesos, era molt superior a la superfície que es veurà protegida amb els quatre nous paratges naturals municipals. A més , ens deien: “ és indigne que el senyor Carlos Fabra indique que gràcies a l´ urbanisme es protegin les zones de valor mediambiental....”, ficant com a exemple El Clot de Borriana.
Però , des d´ aquest grup ecològic, no es van arrugar amb el senyor Fabra i deien el següent: “ Si les paraules del President de la Diputació foren certes, gràcies a Marina D´ Or , tots els castellonencs deuríem de disfrutar d´ un dels més grans parcs naturals de l´ Estat. La veritat, és que l´ urbanisme salvatge, que tan defensa el màxim responsable de PP, està acabant poc a poc amb allò que ens queda de litoral....Orpesa, segons Fabra, déu d´ ésser , segons la seva teoria, el màxim exemple del suposat “projecte sostenible”....”.
Segons Gecen: “ nosaltres no trobem enlloc les meravelles mediambientals creades per la destrucció de la Serra de la Renegà i el seu entorn, Marina D´ Or, la destrucció de l´ Albufera d´ Orpesa, Mundo Ilusión....una conclusió, el President de la Diputació, Carlos Fabra, segueix una estratègia mediambiental similar amb la de Blasco i això és un atemptat contra la intel•ligència de la ciutadania de les comarques de Castelló”

El Gecen també té moles dutes al davant de certs incendis i són Aixa de clars: “després de l´ incendi d´ Atzeneta sorgeix la propaganda mediàtica del PP que troba en determinats medis de comunicació un gran suport. La creació de quatre nous paratges naturals municipals és quelcom ja conegut des de fa massa temps com per a que , després de cada incendi s´ intenti subsanar la desastrosa gestió forestal amb campanyes mediàtiques que es repeteixen amb la mateixa informació una i una altra vegada”. El GECEN, manifestava que: “desitgem la conservació del nostre patrimoni natural i dient un sí, molt de forma rotunda, a la creació de paratges naturals municipals…” . Tot i això diu e indica que hi ha que parar cura de que la figura de protecció mediambiental, no pot mai substituir a una de es troba per damunt , com la dels parcs naturals, que tal com diu Fabra, costa més que declarar-se….però , segons el GECEN, “se li oblida una cosa: si costa més temps , no és perquè es tinguin que fer més papers—que també-- , sinó per incompetència de l´ administració valenciana que troba un refús social enorme per part de les comarques de Castelló, on es deuen crear…..”.
Aquest refús social, segons el GECEN, “del que ha sigut promotor el president del PP, recordem l´ actuació de la Diputació , davant de la declaració de Parc Natural de Serra d´ Irta o a les partides pressupostaries, que aquest organisme donava als Ajuntaments per a lluitar judicialment contra el catàleg de les zones humides, sempre al costat d´ interessos privats urbanístics d´ uns pocs , però mai de la conservació del patrimoni natural de tots els ciutadans …”.
El mateix grup ecologista de Castelló anunciava que: “….en els últims 12 mesos, s´ arrasaven més de les 1.100 hectàrees que protegien els sis paratges naturals municipals existents en la província o amb els 4 que es volen declarar. Anuncien que, aquesta, és una trista realitat que, també, s´ ha de conèixer…i no únicament amb propaganda mediàtica de qui governa més interessat per “tapar” una “nefasta gestió forestal” que en reconèixer errors i cercar solucions. Els Parcs Naturals de La Calderona, Serra d´ Espadà, Serra d´ Irta, Prat de Cabanes-Torreblanca, la Zona d´ Especial Protecció per a les aus (ZEPA) del Millars, la zona humida que pertany al catàleg de la "Marjal" de Peníscola…..tots han sofert incendis dins dels darrers temps.... aleshores: per a què serveix un espai natural protegit?, això aixeca una mancança de gestió bestial…..tot s´ arregla amb propaganda?., creiem que no, evidentment :no. Lamentem no poder donar una xifra reial de les hectàrees cremades dins de l´ últim any, ja que de les xifra inicials a les que finalment reconeix hi ha un abisme. Tot i això, les primeres xifres--- les que s´ infravaloren per a evitar alarma social o amb les que , sempre, s´ equivoquen—són superiors a les hectàrees que protegien els paratges….ara, només cal imaginar les xifres reials….”

.
Ara, nosaltres , com a redacció, ens preguntem, al temps que cercarem resposta:
Es provoquen i/o consisteixen els incendis forestals?
Com es provoca un incendi forestal?.
Com es pot previndre un incendi forestal?.
Es pot previndre si des de l´ Administració es fa la “vista gorda” des de l´ Administració com insinua el GECEN i molts ciutadans....?
Què fer en cas d´ incendi forestal?.

Comments:
Dijo con cara de bruja Ana Pastor portavoz pepera cuando Zapatero fue a visitar a los afectados de Guadalajara "que fue a hacerse la foto". Pero eso no lo dijo de Fabra y de Camps cuando fueron a Alcossebre, a fotografiarse con los de su partido ignorando a la alcaldesa socialista, a raiz del incendio de Irta. Ana Pastor no dijo que cuando se quemó la Renegá y el Monte Bellver de Oropesa, ni Fabra ni Zaplana fueron a fotografiarse con ningún afectado pues les vino muy bien aquel incendio para urbanizar con los fondos encubiertos de Aznar que veraneaba enfrente.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?