dimecres, de juliol 13, 2005

ARNAL DEMANA “COHERÈNCIA” AL PSPV-PSOE I QUE NO PERMETA LA INCINERACIÓ DE RESIDUS

ARNAL DEMANA “COHERÈNCIA” AL PSPV-PSOE I QUE NO PERMETA LA INCINERACIÓ DE RESIDUS

El diputat d’Els Verds-Esquerra Ecologista (l’Entesa) diu que “no tindria sentit que els socialistes continuen recolzant un pacte sobre el fem que incloga la incineració”

El diputat autonòmic d’Els Verds-Esquerra Ecologista (l’Entesa), Carles Arnal, s’ha felicitat aquest matí pel recolzament del secretari general dels socialistes valencians, Joan Ignasi Pla, a les organitzacions ecologistes en el seu rebuig a la incineració de residus. Arnal ha saludat aquesta posició com “oportuna i saludable, en la línia del que venim defensant nosaltres des de fa molt de temps”, però no obstant això ha demanat “coherència” al PSPV-PSOE i l’ha emplaçat a trencar el pacte del fem amb el PP perquè “inclou la incineració com a mètode de tractament dels residus, una pràctica molt agressiva amb el medi ambient, molt contaminant i que va en la direcció contrària d’una gestió sostenible de minitmitzar, recuperar i reciclar”.

Arnal, en eixe sentit, va advertir que “tot i que el Pla Integral de Residus (PIR) no al•ludeix directament a la incineració, és una pràctica que no descarta i tenim constància que hi ha plans immediats del conseller Rafael Blasco de construir una incineradora per província i la primera serà a la Vall d’Alba, a Castelló, on està prevista la construcció d’una d’aquelles instal•lacions”. “Per tant, si el PP considera que en el pacte signat amb els PSPV-PSOE sobre el tractament de residus es contempla la qüestió de l’incineració, no tindria sentit que els socialistes continuaren recolzant un pacte sobre el fem que incloga això”, va especificar.

El diputat ecologista, finalment, va advertir els socialistes que “entén que hi haja determinades qüestions en què els dos grans partits vulguen arribar a acords, però en matèria mediambiental el PP és un pèssim company de viatge i no té cap tipus de credibilitat ni fiabilitat. Seria més interessant pensar en 2007 i anar dissenyant entre tots una alternativa molt més racional, ecològica i sostenible al tema dels residus”.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?